Organizacije, udruge, institucije, pojedinci, kina, revije i festivali koji rade na kreiranju zajednice jednakih prikazivanjem inkluzivnih audiovizualnih sadržaja te prilagodbom prostora za ravnopravno konzumiranje i kreiranje kulture, ali i sudjelovanje u kulturi svima bez obzira na početne pozicije.

Budi dio inkluzivnih kulturnih praksi i predloži film koji još uvijek nema svoj prijevod za gluhe i nagluhe na zajedno@filmsvima.com.

Pari Pikule

Pari pikule je udruga koja djeluje na području kulture i umjetnosti. Njenu misiju dijele strastveni ljubitelji filma i umjetnosti, kao i profesionalci s više od 20 godina međunarodnog iskustva u filmskoj industriji te uspješnim karijerama u produkciji, edukaciji, marketingu i promociji. U svijetu postoje milijuni ljudi s oštećenjima vida a u Hrvatskoj živi 12.4% osoba s invaliditetom od kojih 5.3% osoba s oštećenjem vida. Audiovizualni…

Inkluzivno kino — History Film Festival

History Film Festival za sada je jedini međunarodni festival u svijetu koji se isključivo fokusira na povijesne dokumentarne filmove nastale u okviru nezavisnih produkcija i produkcija TV-kompanija.  Inkluzivno kino je program prilagođavanja filmova za osobe s oštećenjima sluha i/ili vida. Svoju premijeru Inkluzivno kino imalo je 2019. godine na History Film Festivalu projekcijom, kako se kasnije ispostavilo pobjedničkog, filma Ljubav su krumpiri.

Alternator — Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator

Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator je neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija osnovana 2011. godine sa ciljem razvitka i unapređenja umjetnosti, stvaralaštva, jednakih mogućnosti za sve sudionike u stvaralaštvu i proizvodnji umjetnosti i izvedbenih djelatnosti, prava djece i inkluzije. Udruga provodi niz uspješnih inkluzivnih projekata poput Uključi me kulturno; Festival prava djece; Inkluzivne projekcije i panel rasprave te Senzibilizacijom do integracije.

Filmaktiv

Filmaktiv – Film svima

Filmaktiv je neprofitna organizacija koju čine kreativni i dinamični pojedinci okupljeni s ciljem razvoja nezavisne kulture i poticanja društvene promjene kroz produkciju, promociju audiovizualne umjetnosti i neformalnu edukaciju. Od 2016. snažno usmjeren na kreiranje i promociju inkluzivnih kulturnih praksi, s naglasnom na inkluzivne audiovizualne prakse kroz projekte Film svima i Film svima svugdje.