Organizacije, udruge, institucije i pojedinci koji rade na kreiranju zajednice jednakih prevođenjem i prilagođavanjem audiovizualnih sadržaja. Njihovim zalaganjem i aktivnostima kultura zaista postaje mjesto susreta svih, bez obzira na početne pozicije.

Prevodiš filmove za gluhe i nagluhe? Ili znaš nekoga tko prevodi i  prilagođava, a nije na popisu? Ili si pak zainteresiran/a uključiti se u proces prijevoda i prilagodbe? Javi nam se na zajedno@filmsvima.com.

Pari Pikule

Pari pikule je udruga koja djeluje na području kulture i umjetnosti. Njenu misiju dijele strastveni ljubitelji filma i umjetnosti, kao i profesionalci s više od 20 godina međunarodnog iskustva u filmskoj industriji te uspješnim karijerama u produkciji, edukaciji, marketingu i promociji. U svijetu postoje milijuni ljudi s oštećenjima vida a u Hrvatskoj živi 12.4% osoba s invaliditetom od kojih 5.3% osoba s oštećenjem vida. Audiovizualni…

Hrvatski savez gluhih i nagluhih

Hrvatski savez gluhih i nagluhih je neprofitna, nevladina, nacionalna organizacija gluhih i nagluhih osoba koja preko svoje 23 članice djeluje na cijelom području Republike Hrvatske, te skrbi za oko 13 000 članova. Savez je osnovan daleke 1921. godine u Zagrebu što ga čini najstarijom organizacijom osoba s invaliditetom u Hrvatskoj

Inkluzivno kino — History Film Festival

History Film Festival za sada je jedini međunarodni festival u svijetu koji se isključivo fokusira na povijesne dokumentarne filmove nastale u okviru nezavisnih produkcija i produkcija TV-kompanija.  Inkluzivno kino je program prilagođavanja filmova za osobe s oštećenjima sluha i/ili vida. Svoju premijeru Inkluzivno kino imalo je 2019. godine na History Film Festivalu projekcijom, kako se kasnije ispostavilo pobjedničkog, filma Ljubav su krumpiri.

Alternator — Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator

Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator je neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija osnovana 2011. godine sa ciljem razvitka i unapređenja umjetnosti, stvaralaštva, jednakih mogućnosti za sve sudionike u stvaralaštvu i proizvodnji umjetnosti i izvedbenih djelatnosti, prava djece i inkluzije. Udruga provodi niz uspješnih inkluzivnih projekata poput Uključi me kulturno; Festival prava djece; Inkluzivne projekcije i panel rasprave te Senzibilizacijom do integracije.