Ovdje ćete uskoro moći pronaći informacije o osobama, organizacijama ili institucijama koje prevode i prilagođavaju audiovizualne sadržaje kao i o onima koji ih prikazuju te potiču inkluzivnu kulturu. Mi smo ponosni na svoje kolege i kolegice te snažno nastavljamo dalje gurati ideju da je inkluzivna kultura dio civilizacijske norme koja mora biti dostupna svima. I svugdje.

Napominjemo kako je adresar inkluzivne zajednice u konstantnoj izradi te ukoliko ste upravo vi jedan ili jedna od onih koji kreirate inkluzivne audiovizualne sadržaje ili pak znate nekoga tko to čini – javite nam se na zajedno@filmsvima.com.

Ukoliko imate audiovizualni sadržaj koji biste htjeli prevesti i prilagoditi za gluhe i nagluhe osobe, slobodno se obratite ili nama na zajedno@filmsvima.com ili nekome od naših kolega na kontakte koji će biti uskoro objavljeni.

Ukoliko želite gledati inkluzivne kulturne sadržaje, javite nam se na zajedno@filmsvima.com te izrazite svoje želje lokalnom kinu, domu kulture ili društvenom domu. Ponekada nam je potreban samo jedan mali – poguranac :)

Do tada – Film svima! Kultura svima!

Pari Pikule

Pari pikule je udruga koja djeluje na području kulture i umjetnosti. Njenu misiju dijele strastveni ljubitelji filma i umjetnosti, kao i profesionalci s više od 20 godina međunarodnog iskustva u filmskoj industriji te uspješnim karijerama u produkciji, edukaciji, marketingu i promociji. U svijetu postoje milijuni ljudi s oštećenjima vida a u Hrvatskoj živi 12.4% osoba s invaliditetom od kojih 5.3% osoba s oštećenjem vida. Audiovizualni…

Hrvatski savez gluhih i nagluhih

Hrvatski savez gluhih i nagluhih je neprofitna, nevladina, nacionalna organizacija gluhih i nagluhih osoba koja preko svoje 23 članice djeluje na cijelom području Republike Hrvatske, te skrbi za oko 13 000 članova. Savez je osnovan daleke 1921. godine u Zagrebu što ga čini najstarijom organizacijom osoba s invaliditetom u Hrvatskoj

Inkluzivno kino — History Film Festival

History Film Festival za sada je jedini međunarodni festival u svijetu koji se isključivo fokusira na povijesne dokumentarne filmove nastale u okviru nezavisnih produkcija i produkcija TV-kompanija.  Inkluzivno kino je program prilagođavanja filmova za osobe s oštećenjima sluha i/ili vida. Svoju premijeru Inkluzivno kino imalo je 2019. godine na History Film Festivalu projekcijom, kako se kasnije ispostavilo pobjedničkog, filma Ljubav su krumpiri.

Alternator — Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator

Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator je neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija osnovana 2011. godine sa ciljem razvitka i unapređenja umjetnosti, stvaralaštva, jednakih mogućnosti za sve sudionike u stvaralaštvu i proizvodnji umjetnosti i izvedbenih djelatnosti, prava djece i inkluzije. Udruga provodi niz uspješnih inkluzivnih projekata poput Uključi me kulturno; Festival prava djece; Inkluzivne projekcije i panel rasprave te Senzibilizacijom do integracije.