Film svima — dvije projekcije u OŠ Fran Franković

Što napraviti kada se javi škola s kojom želiš surađivati, a ne mogu doći na javne projekcije? Organiziraš projekcije kod njih u školi 🙂 Zahvaljujući učiteljici Jasminki, Film svima je napokon stigao u OŠ Fran Franković i to s novim inkluzivnim filmom — Nema mjesta Jelene Oroz.

Gledali smo filmove na dvije projekcije i uživali u raspravi o inkluziji, filmovima i javnom prostoru. Za koga to nema mjesta i zašto redateljica nije snimila nastavak odmah sada bila su najčešća pitanja. Dok ne saznamo odgovore, spremamo se za posljednju projekciju Nema mjesta ovoga tjedna — vidimo se u subotu u 11:00 u Kontejneru Dječje kuće 🙂

Film svima 2024 organiziraju Filmaktiv + Udruga gluhih i nagluhih PGŽ + Udruga slijepih PGŽ uz podršku Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske + Grad Rijeka + Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) + Zaklade Kultura nova + Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te u suradnji s Gradska knjižnica Rijeka + Art-kino Croatia+ Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka te Centrom za audiodeskriptivne djelatnosti.

Film svima!
Kultura svima!

Array