Započeo projekt Film svima svugdje online

Potpisivanjem ugovora u Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, službeno je započeo projekt Film svima svugdje online financiran kroz Europski socijalni fond.

Projekt Film svima svugdje online Udruga Filmaktiv provodi u partnerstvu s dugogodišnjim partnerom, Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije te u suradnji s nizom osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Nastavno na projekt Film svima, pokrenut 2016. sa ciljem prijevoda i prilagodbe filmova nastalih na hrvatskom jeziku na hrvatski znakovni jezik, odnosno sa ciljem kreiranja inkluzivnih verzija filmova, kreiran je projekt Film svima svugdje kroz koji su gluha i nagluha te čujuća djeca u školama Primorsko-goranske županije upoznata s procesom prilagodbe i prijevoda filmova te s konceptom inkluzivne kulture. Projekt Film svima svugdje online nastavlja razvijati Film svima svemir i to — online!

Uskoro više informacija o samom projektu, njegovim ciljevima i aktivnostima te mogućnostima suradnje.

I — krećemo! Zavrnut ćemo rukave i narednu godinu aktivno raditi na promociji inkluzivne kulture — svima, svugdje i online 🙂

Projekt Film svima svugdje online, ukupne vrijednosti 343.000,00 kn financiran je kroz Europski socijalni fond u okviru poziva Umjetnost i kultura online, UP.02.1.1.14.0072 – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Razdoblje provedbe projekta je od 14.6.2021. do 13.6.2022.

Film svima!
Kultura svima!