Kultura svima savjetovanje s mladima se nastavilo u Rijeci

Nakon susreta s mladima u Opatiji, red je došao i na savjetovanje s mladima u Rijeci. Profesorica Dunja Matić Benčić i studenti i studentice kulturologije su nas ugostili na Odsjeku za kulturalne studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. I ovoga se puta voditeljici inkluzivnih projekata udruge Filmaktiv, Maji Ogrizović pridružio kolega kulturolog, Tino Vodanović, koji je okupljene mlade upoznao sa svojim privatno-znanstvenim interesom — pitanjem inkluzije osoba s invaliditetom kroz dimenziju infrastrukture i sadržaja u Aktivnosti 2: Savjetovanju s mladima u Rijeci.
Raspravljali smo o inkluziji, mogućnostima uključivanja i pogledima mladih na inkluziju.
Zahvaljujući motiviranosti mladih, brojni su se prijavili za sudjelovanje u inkluzivnom kulturnom vijeću mladih koje će biti formirano u veljači 2023.
Ispred nas je gostovanje u Gorskom kotaru, i to u Srednjoj školi Delnice, kao i u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića koja je jedina srednja škola koja okuplja učenike i učenice s poteškoćama u kretanju.
Veselimo se novim inkluzivnim aktivnostima i malim pomacima prema inkluzivnijem društvu!

Projekt Kultura svima financiran je u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 1 u području mladih, pod brojem 2022-1-HR01-KA154-YUO-000071717.

Array