Film svima svugdje krenuo u online turneju!

Nakon prvog izdanja projekta Film svima svugdje, ekstenzije projekta Film svima, u kojem smo posjetili Moje mjesto pod suncem, udruge Centar za kulturu dijaloga, epidemiološke mjere su nam definirale da daljnja gostovanja provodimo u online obliku. Tako je prva stanica online turneje bila Osnovna škola „Petar Zrinski“ Čabar gdje su nas u ponedjeljak, 14.9.2020. ugostili drugašići, njigova učiteljica Sanda Štimac i pedagoginja Ksenija Petelin.

Gledali smo Ježevu kuću redateljice Eve Cvijanović (Bonobostudio, National Film Board) iz 2017. koji je dobio svoj prijevod i prilagodbu za gluhe i nagluhe osobe u sklopu Film svima 2018. zahvaljujući tumačici i prevoditeljici hrvatskog znakovnog jezika, Ivoni Križić iz Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije te Sari Salamon i Ani Jurčić iz Filmaktiva koje su zaslužne za snimanje i montažu snimke prijevoda te izradu prilagođenog titla. Osim gledanja filma, učili smo i o medijskoj kulturi i inkluzivnim kulturnim praksama te se upoznali s osnovama hrvatskog znakovnog jezika i dvoručne abecede.

Zahvaljujemo Kseniji Petelin, pedagoginji Osnovne škole „Petar Zrinski“ Čabar na divnoj suradnji 🙂

Projekt Film svima svugdje provodi se zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz program Razvoj publike 2020.