Film svima svugdje — KEC Murai stanica

Kao što smo pred desetak dana uzbuđeno i najavili — Film svima ekipa je bila u Kulturno edukativnom centru Murai!

Nakon što je program Film svima svugdje odabran na Javnom pozivu za kulturno-umjetničke programe KEC Murai, stiglo je vrijeme i za provedbu programa. A to je bilo čisti bombončić jer su se Ivoni i Maji pridružili prvašići i prvašice iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Svetog Jurja na Bregu. I to kakvi prvašići! Pametni, znatiželjni i zaigrani. Njihova učiteljica Jelena nam je bila divna podrška u provedbi programa, jednako kao i Tena, Eva i ostatak Murai ekipe.

Kao i na drugim Film svima svugdje stanicama, gledali smo inkluzivni film, ovoga puta Ježevu kuću redateljice Eve Cvijanović (Bonobostudio), učili o medijskoj kulturni, raspravljali o inkluzivnim kulturnim praksama, učili dvoručnu abecedu i hrvatski znakovni jezik kroz učenje pojmova iz filma. Nismo propustili ni igru, a ni nagrade!

Prvašići i prvašice OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Svetog Jurja na Bregu sada znaju reći svoje ime na hrvatskom znakovnom jeziku, ime svoje škole, a možda i koji trik za prepisivanje pomaganje na ispitima 🙂

I da ne zaboravimo, predlažemo da se lik Divlje Svinje preimenuje u Divljeg Pajceka. Potvrdila ekipa s brega 🙂

Film svima! Film svima svugdje!

Kultura svima! Kultura svima svugdje!