Film svima svugdje online stiže u Čabar i Tršće — susret 1/5 + 2/5

Digitalnim signalima širimo se sve do Gorskog kotara gdje putem Zoom-a stižemo u ponedjeljak, 20.9.2021. u 8:50 na prvi i drugi od ukupno 5 susreta inkluzivnih audiovizualnih radionica. A u Čabru i Tršći nas čekaju drugašići i trećašići željni učenja 🙂
Kroz dva susreta učit ćemo o medijskoj kulturi i inkluzivnim kulturnim praksama, gledati inkluzivni film s Majom Ogrizović, voditeljicom radionica Medijska kultura i Inkluzivne kulturne prakse te učiti dvoručnu abecedu hrvatskog znakovnog jezika i temeljne pojmove hrvatskog znakovnog jezika iz odgledanog filma s Ivonom Križić, voditeljicom radionice hrvatskog znakovnog jezika.

Svaka škola će sudjelovati u ukupno 5 susreta: 1) Medijska kultura; 2) Inkluzivne kulturne prakse i hrvatski znakovni jezik; 3) Izrada scenarija; 4) Snimanje i 5) Individualne i grupne konzultacije za izradu vlastitog filma. Po završetku ciklusa radionica (5/5) izrađeni filmovi će biti prevedeni na hrvatski znakovni jezik izradom snimke tumača za HZJ i izradom inkluzivnog titla za gluhe i nagluhe te će biti prikazan na projektom organiziranom online festivalu Film svima svugdje online kao i na završnici 7. izdanja Film svima u rujnu 2022.

Uz provedbu radionica, projektni tim i suradnici će izraditi digitalni priručnik o online edukaciji na temu medijske kulture s uporištem u filmskoj prilagodbi za gluhe i nagluhe. Priručnik će biti izrađen u suradnji s odgojno-obrazovnim djelatnicima suradničkih škola kako bi što više odgovarao potrebama institucionalnog obrazovanja te kako bi mogao biti koristan u široj primjeri u obrazovanju i po završetku projekta. Priručnik će sadržavati razvijenu metodologiju rada s djecom i mladima koja će potencijalno biti primjenjiva u edukaciji o medijskoj kulturi, ali i u drugim povezanim tematskim jedinicama.

Uskoro objavljujemo i iduće susrete u sklopu Film svima svugdje online 🙂

Projekt Film svima svugdje online, ukupne vrijednosti 343.000,00 kn financiran je kroz Europski socijalni fond u okviru poziva Umjetnost i kultura online, UP.02.1.1.14.0072 – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. pri čemu sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 51.450,00 kn te iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 291.550,00kn.

Razdoblje provedbe projekta je od 14.6.2021. do 13.6.2022.

Više informacija o EU fondovima: www.strukturiranifondovi.hr i www.esf.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Filmaktiv.