Objavljen drugi video kampanje Inkluzija nas spaja

Nakon prvog videa, objavljenog na Međunarodni dan tolerancije, slijedi njegov nastavak. Približavamo se odgovorima na pitanja — što je to inkluzija, što je to inkluzivno društvo i što su to inkluzivne kulturne prakse?

Video je dostupan na službenom You Tube kanalu Film svima.

Filmaktiv je kroz program Film svima pokrenuo online kampanju Inkluzija nas spaja. Kampanju su izradile Dorotea Škrabo, Anja Kralj i Maja Ogrizović uz pomoć niza suradnika i suradnicaInkluzija nas spaja je dio projekta Film svima 2021 i financirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske dok su cjelokupne Film svima aktivnosti financirane i sredstvima Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra i Primorsko-goranske županije.

Kampanja Inkluzija nas spaja donosi pregled od 12 epizoda doživljaja i razumijevanja inkluzije i inkluzivnih kulturnih praksi te poziva na razmišljanje o vlastitim pozicijama kao i mogućnostima inkluzivnog djelovanja. Epizode će biti objavljivane svakodnevno na Film svima Facebook i Instagram stranicama.

Filmaktiv od 2016. provodi inkluzivni projekt Film svima kojim prilagođava i prevodi filmove nastale na hrvatskom jeziku za gluhe i nagluhe te slijepe i slabovidne osobe. Uz Film svima, Filmaktiv provodi niz inkluzivnih projekata kojima educira čujuću i videću kao i gluhu i nagluhu te slijepu i slabovidnu djecu i mlade za potrebe ranjivih društvenih skupina te ih potiče na inkluzivno djelovanje. Kroz posljednje pokrenuti inkluzivni projekt, Knjiga svima, u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Rijeka, Udrugom Portić, Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ te Udrugom slijepih PGŽ pokrenut je i inkluzivni fond Gradske knjižnice Rijeka naziva Knjiga svima.

Film svima!
Knjiga svima!