Održana Knjiga svima edukacija pod vodstvom Emila Mandarića

Nakon inicijalnog, takozvanog kick-off sastanka, Knjiga svima ekipa, koja se sastoji od Udruge Filmaktiv, Gradske knjižnice Rijeka, Udruge slijepih Primorsko-goranske županije, Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, Udruge Portić kroz program Pripovjedač/ica priča za laku noć te nezavisnih profesionalaca — audio inženjera Davora Popdankovskog, video snimatelja Ivana Vranjića i grafičke dizajnerice i ilustratorice, Anje Kralj, okupila se u Dječjoj kući na prvoj projektnoj aktivnosti.

Prije okupljanja smo odabrali i naslove koji postaju prvi stanovnici novopokrenutog inkluzivnog fonda Gradske knjižnice Rijeka — inkluzivnog fonda Knjiga svima, no voljeli bismo da oni ostanu tajna još neko vrijeme 🙂

Ne samo da smo posjetili Dječju kuću već nam se pridružilo i sunce uz koje smo na krovnoj terasi saznali i naučili sve što smo mogli o izradi audioknjiga od Emila Mandarića, predsjednika Udruge slijepih Primorsko-goranske županije. Poslušali smo primjere dobre prakse, raspravili o raznim pitanjima i nedoumicama, pa čak i održali mini audiciju 🙂

Sada je vrijeme da malo treniramo, pa krećemo u drugu fazu — fazu izrade, odnosno snimanja i montaže inkluzivnih audioknjiga.

Projekt Knjiga svima dio je inkluzivnih programa Udruge Filmaktiv. Financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz javni poziv Programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, koji je raspisan povodom obilježavanja Godine čitanja u iznosu od 30.000,00 kn.

Film svima!
Knjiga svima!
Kultura svima!