Završena prva faza izrade inkluzivnih knjiga u sklopu projekta Knjiga svima

Prva faza projekta Knjiga svima je iza nas. A to znači da su Tanja Badanjak iz Gradske knjižnice Rijeka i Vlasta Tibljaš iz Udruge Portić odabrale naslove koje su potom tete pričalice Biba — Biserka Stipeč, Iva Horvat Maškarin, Mihaela Damijanjević i Vlasta Tibljaš pripremile za izradu audioknjige uz podršku Emila Mandarića, predsjednika Udruge slijepih Primorsko-goranske županije i mentora za izradu audioknjiga u projektu #KnjigaSvima. Naše tete pričalice su u studiju Radio Roža pod budnim uhom audio inženjera Davora Popdankovskog Poppija ovaj tjedan odabrane knjige i — pročitale.

Pred nama je uređivanje i motaža audioknjiga, testiranje u Udruzi slijepih Primorsko-goranske županije te izrada inkluzivnog videa za gluhe i nagluhe za što su zaduženi Damir, Ivona i Sandra iz Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije te Ivan Vranjić, dugogodišnji suradnik u projektu Film svima na video snimanju i montaži.

I kao šećer na kraju, formiranje inkluzivnog fonda Knjiga svima te zajedničko slavlje inkluzivne kulture i Godine čitanja u Dječjoj kući <3

Projekt Knjiga svima dio je inkluzivnih programa Udruge Filmaktiv. Financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz javni poziv Programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, koji je raspisan povodom obilježavanja Godine čitanja u iznosu od 30.000,00 kn.

Film svima!
Knjiga svima!
Kultura svima!