Film svima je nastavio ići svugdje — bili smo i u OŠ Nikola Tesla!

Film svima svugdje je po prvi puta posjetio Osnovnu školu Nikola Tesla u Rijeci zahvaljujući gostoprimstvu 8.b razreda i njihovog razrednika, profesora Igora Malnara. Razgovarali smo o inkluziji i inkluzivnim kulturnim praksama, pa nakon teorije pogledali kako inkluzija izgleda u praksi. I ovoga puta nam je u tome pomogao stari znanac, Ježurka Ježić jer smo gledali inkluzivnu verziju filma Ježeva kuća, redateljice Eve Cvijanović, na temelju kojeg smo razumjeli kako se audiovizualni sadržaj prevodi i prilagođava za gluhe i nagluhe osobe.

Uz inkluzivni kulturne prakse, nezaobilazna tema je i medijska kultura, a kao šećer na kraju uvijek ide — praktična edukacija dvoručne abecede i znakova hrvatskog znakovnog jezika koju vodi naša Ivona, prevoditeljica za hrvatski znakovni jezik.

Hvala još jednom na gostoprimstvu, a mi se vidimo još 2 puta do ljetnih praznika — ugostit će nas festival Tobogan u Dječjoj kući i naše najdraže kolegice iz udruge Portić na jednom posebnom druženju.

Pa nastavljamo nakon kratke, ali zaslužene pauze 🙂

Film svima svugdje provodi se zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatskog audiovizualnog centra, u organizaciji Filmaktiva, u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije te u suradnji s Hej!

Film svima!
Kultura svima!