Inkluzivno gostovanje u Gradskoj knjižnici Rijeka

Kada su nas nazvali iz Gradske knjižnice Rijeka i pitali znamo li odgovor na pitanje: Kako stvarati kulturu koja uključuje? ozbiljno smo se zapitali znamo li mi to. Odluka je pala da još dublje zaronimo u temu i pomoć u potrazi za odgovorom potražimo na jučerašnjoj inkluzivnoj radionici održanoj u (svježe osušenoj od nedavne poplave) Dječjoj kući.
Kristina Đoja Ahel, koordinatorica projekta iz Gradske knjižnice Rijeka i voditeljica budućeg Odjela za mlade okupila je 50ak mladih (srednjoškolaca, studenata, starijih mladih) s kojima je Maja Ogrizović, voditeljica inkluzivnih projekata udruge Filmaktiv raspravila o konceptu inkluzije i načinima inkluzije, a zajedno su i pogledali inkluzivnu verziju višestruko nagrađenog filma U šumi, grobničko—riječke redateljice Sare Grgurić (koji je dio Film svima Medijateke od 2021.) te su zajedno istražili koliko je prostor Dječje kuće zapravo inkluzivan.
Jedna sjajna srijeda.
Hvala Gradskoj knjižnici Rijeka, Kristini Đoji Ahel, Kristianu Beniću i Tanji Badanjak te svim sudionicima na zajedničkom stvaranju inkluzivnije zajednice.

Film svima!
Kultura svima!