Kultura svima ekipa se savjetovala s mladima u Opatiji

Nakon sjajne konferencije Kultura svima, održane 13.10.2022. u Dječjoj kući, kojom je najavljen istoimeni projekt ukupnog trajanja 18 mjeseci, vrijedna Kultura svima ekipa je nastavila s projektnim aktivnostima. Prva među njima je naslovljena Aktivnost 2: Savjetovanje s mladima u Rijeci, no prvi s kojima smo se susreli su nas dočekali u — Opatiji! Hotelijersko-turistička škola u Opatiji i njihova profesorica Ana Žilić spremno su dočekali dan proveden u inkluzivnim ćakulama. Voditeljici inkluzivnih projekata udruge Filmaktiv, Maji Ogrizović, pridružio se kolega kulturolog Tino Vodanović koji se privatno-znanstveno bavi temama inkluzije, a kroz projekt će se zajedno s mladima (kojima i sam pripada!) baviti pitanjem inkluzivnih kulturnih praksi kroz dimenzije infrastrukture i sadržaja.
Savjetovanje je održano u školskoj knjižnici s učenicama i učenicima svih razreda škole koji su iskazali interes sudjelovanja u aktivnosti. Upravo je dobrovoljnost sudjelovanja ključan faktor koji je osigurao aktivno sudjelovanje, uključivanje i prijave za sudjelovanje u Inkluzivnom kulturnom vijeću mladih — Kultura svima koje započinje s radom u veljači 2022.
Nakon Opatije slijedi Rijeka sa dvije stanice (Odsjek za kulturalne studije, Filozofski fakultet u Rijeci i Ekonomska škola Mije Mirkovića) te Gorski kotar, Srednja škola Delnice.
Zajedničkim snagama smo na korak do inkluzivnijeg društva <3

Projekt Kultura svima financiran je u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 1 u području mladih, pod brojem 2022-1-HR01-KA154-YUO-000071717.