OŠ SE Gelsi se pridružuje Film svima svugdje online obitelji

Nakon OŠ Petar Zrinski Čabar, zatim PŠ Tršće, OŠ Podmurvice i OŠ SE San Nicolo u prvom ciklusu, drugi ciklus Film svima svugdje online projekta otvorila je SŠ Buzet, nakon čega je nastavila OŠ Brajda, a sada je na red došla i 7. škola — OŠ SE Gelsi i to njihov 3.b razred kojeg vode Višnja Dovolić i Vlasta Tibljaš.

Prvi susret je zakazan za četvrtak, 20.01.2022. kada ćemo se upoznati, predstaviti projekt i započeti edukaciju medijske kulture s voditeljicom radionica, Majom Ogrizović.
Nakon prvog susreta bit ćemo spremni za edukaciju inkluzivnih kulturnih praksi s Ivonom Križić i Majom Ogrizović, a nakon toga i za dva susreta s mentoricom za izradu filma, Sanjom Kapidžić koja će polaznike naučiti izraditi scenarij za vlastiti film te kako ga i snimiti. Potom pregledavamo materijale, montiramo ih u film kojeg prevodimo i prilagođavamo na hrvatski znakovni jezik te — prikazujemo u natjecateljskoj kategoriji na online festivalu!

Može li biti uzbudljivije?

Jedva čekamo!

Projekt Film svima svugdje online, ukupne vrijednosti 343.000,00 kn financiran je kroz Europski socijalni fond u okviru poziva Umjetnost i kultura online, UP.02.1.1.14.0072 – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. pri čemu sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 51.450,00 kn te iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 291.550,00kn.

Razdoblje provedbe projekta je od 14.6.2021. do 13.6.2022.

Više informacija o EU fondovima: www.strukturiranifondovi.hr i www.esf.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Filmaktiv.

Film svima!
Kultura svima!