Upoznajte članice žirija Film svima svugdje online festivala

Brojimo još samo 15 dana do festivala i bio bi red predstaviti vam ključne osobe ovogodišnje edicije – naše opasne žirantice, koje će na festivalu podijeliti brojne nagrade, kako to već priliči jednom filmskom festivalu!

Sara Salamon je Riječanka, diplomirana vizualna umjetnica, snimateljica i montažerka koja je za svoj umjetnički rad bila više puta nagrađivana. Osim snimanjem filmova i izložbama bavi se i edukacijom iz područja multimedijalnih i filmskih umjetnosti u organizaciji škola, muzeja, galerija, udruga i umjetničkih organizacija. Sara najviše voli raditi u kolektivima, a neki od njenih najdražih su: B.A.K.A. produkcija, M28, Platfroma za eksperiment, Roza Kletva.

Anamarija Šiša, Riječanka s boravištem u Ljubljani. Trenutno završava doktorski studij na Fakultetu za društvene znanosti, a uz to je i asistentica u nastavi prvim godinama na kolegiju Temelji komunikologije. Bila je urednica feminističke radijske emisije Sektor Ž na Radiu Študent u Ljubljani, a svoje studentske radne dane provodila je u Slovenskoj kinoteci. Zanimaju je novi mediji i tehnologije, sociologija seksualnosti i intimnosti te feministička teorija.

Žaklina Zrilić je treća članica žirija. Završila je školu za fotografiju i dizajn te je članica Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (Ugin Rijeka). Žaklina prije svega uživa u dobrom filmu!

Žirantice su već dobile filmove u svoje ruke, a uskoro ćemo ih moći pogledati i mi! ?

Projekt Film svima svugdje online, ukupne vrijednosti 343.000,00 kn financiran je kroz Europski socijalni fond u okviru poziva Umjetnost i kultura online, UP.02.1.1.14.0072 – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. pri čemu sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 51.450,00 kn te iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 291.550,00kn.

Razdoblje provedbe projekta je od 14.6.2021. do 13.6.2022.

Više informacija o EU fondovima: www.strukturiranifondovi.hr i www.esf.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Filmaktiv.

Film svima!
Kultura svima!