Film svima 2023 gostuje na labinskom Shpeena Doxu

Godina gostovanja se nastavlja — nakon gostovanja inkluzivnih programa iz Film svima svemira na Cresu, u Puli, u Čakovcu, u Varaždinu, u sklopu Pozdrava iz Rijeke na Zametu i Mlaci, vraćamo se u Istru i idemo 14.7. na Shpeena Dox.

Gostovanje započinjemo projektom Film svima svugdje u sklopu kojega gledamo inkluzivni film, učimo o inkluzivnim kulturnim praksama i učimo hrvatski znakovni jezik kako bismo maaaaalu praktičnu sitnicu inkluzije ponijeli sa sobom doma.

Nakon radionice, u 21:00 slijedi projekcija inkluzivnom filma iz Film svima medijateke — U šumi, Sare Grgurić.

Iako Film svima ekipa stiže u petak, inkluzivni filmovi će se razliti Labinom od prvog dana — u četvrtak, 13.7. svi okupljeni imaju priliku pogledati dva sjajna i višestruko nagrađena filma nastala u sklopu Nove škole dokumentarnog filma udruge Filmaktiv i prevedena i prilagođena u sklopu Film svima 2021 — Sve kaj ti nikad ne budem rekla, Bele Bračko-Milešević i Jednog petka popodne, Lucije Brkić.

No ni to nije sve — novost ovogodišnjeg festivala je i pop-up Shpeena, odnosno iznenadne projekcije na brojnim lokacijama diljem Labina. Čast da budu prvi sudionici novog festivalskog programa pripala je filmovima iz Film svima Medijateke — Suze bakarskog baškota, Brune Butorca, In Medias Res, Ane Klepo, Nokturno, Silvije Bumbak, Puta toliko Nine Sorić te (P)artizan, Jelene Androić, realizirane u sklopu Filmaktivove Nove škole dokumentarnog filma te prevedene i prilagođene u sklopu Film svima 2022.

Film svima 2023 se provodi uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film svima svugdje se provodi uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film svima!
Kultura svima!