Film svima 2023 na čarobnom Pozdravu s Mlake!

Ne možemo dovoljno nahvaliti vrijedne, strpljive i motivirane kolege i kolegice iz Urbanog separea koji nastavljaju s donošenjem čarobnih programa po riječkim kvartovima. Nakon gostovanja u drugoj ediciji, na Pozdravu sa Zameta! Film svima ekipa gostovala je i na Pozdravu s Mlake!

Bilo je tako da danima skupljamo dojmove i razmišljamo — je li se to uopće dogodilo <3

U čarobnom (očito je čarobno ključna riječ ovog teksta!) parku Mlaka u subotu 8.7. se doslovno svaka osoba pitala — a zašto ovdje ne provodim više vremena? I nakon Pozdrava s Mlake vjerujemo da će se to i promijeniti.

Film svima 2023 ekipa je imala priliku približiti inkluzivne kulturne prakse novoj publici koja će imati priliku nastaviti graditi solidarnije i inkluzivnije društvo. Prikazani su filmovi nastali u sklopu projekta Film svima svugdje online školaraca i školarki dviju škola koje se nalaze upravo u parku Mlaka — OŠ Podmurvice i OŠ SE Gelsi. Vlasta Tibljaš, učiteljica mentorica, predstavila je rad svog razreda iz OŠ SE Gelsi koji je osvojio dvije vrijedne nagrade na FSSO festivalu — nagradu za najbolju scenografiju i najbolju šminku, a psihologinja Nada Kegalj i učenica Stella Marković su predstavile film OŠ Podmurvice nastao pod mentorstvom učiteljice Željke Milošević kojeg je upravo Stella i — napravila te u njemu i glumila.

Uz filmove iz Film svima svemira, u parku na Mlaci je prikazan i film Martin Torpedo redatelja Tonija Jelenića koji je radnjom mješten upravo u kvart kojeg smo cijeli tjedan slavili zahvaljujući Urbanom separeu. Film, koji je nastao u sklopu Nove škole dokumentarnog filma pod vodstvom Maše Drndić i u ko-mentorstvu sa Sanjom Kapidžić i Sarom Blažić, dobitnik je nagrade za najbolji regionalni film na Liburnia Film Festivalu 2021.

Hvala svima na podršci pri stvaranju solidarnijeg društva zajedničkim gledanjem filma na pod krošnjama parka na Mlaci.

Film svima 2023 se provodi uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film svima!
Kultura svima!