Film svima 2023 na Shpeena Doxu

Ovogodišnje izdanje Film svima provodi se kontinuirano kroz godinu s naglaskom na Međunarodnom tjednu gluhih i nagluhih kao i važnim datumima društvene inkluzije.
Nakon Cresa gdje smo gostovali u sklopu programa S vjetrom kroz tišinu, zatim Zameta i Mlake gdje smo gostovali u sklopu programa Pozdrav iz Rijeke! udruge Urbani separe, četvrto izdanje održano je u sklopu Shpeena Doxa, labinskog filmskog festivala. Film svima gostovao je kroz cijeli festival pop-up projekcijom u crkvici sv. Kuzme i Damijana inkluzivnim filmovima nastalim u sklopu Filmaktivove Nove škole dokumentarnog filma 2022 kao i projekcijama inkluzivnih filmova nastalim u sklopu Filmaktivove Nove škole dokumentarnog filma 2021 — Jednog petka popodne, Lucije Brkić te Sve kaj ti nikada ne budem rekla, Bele Bračko-Milešević. Uz filmove iz Nove škole dokumentarnog filma, prevedene i prilagođene za gluhe i nagluhe osobe, Film svima je gostovao i projekcijom filma U šumi, Sare Grgurić, prilagođenog za gluhe i nagluhe osobe.

Održana je i radionica u sklopu Film svima svugdje u Narodnom muzeju Grada Labina na kojoj su okupljeni savladali osnove inkluzivnih kulturnih praksi i hrvatskog znakovnog jezika.

Hvala Alfa Albona, Ana Tavić, POU Labin, Renata Kiršić i Toni Juričić na divnom gostoprimstvu i stvaranju prostora za inkluzivne kulturne prakse kao i za zajedničku gradnju inkluzivnijeg društva. Korak po korak.

Film svima 2023 se provodi uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film svima svugdje 2023 se provodi uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film svima!
Kultura svima!