Održana radionica Knjiga svima 2023

Kao što smo ranije najavili, novo izdanje našeg projekta ljubimca, Knjige svima, kojeg od 2021. suradnički razvija inkluzivna ekipa u sastavu Filmaktiv — Hej! — Gradska knjižnica Rijeka — Udruga gluhih i nagluhih PGŽ — Udruga slijepih PGŽ — Udruga Portić ugledalo je svjetlo dana. Pridružilo nam se Art-kino i njihova Ana Jurčić te smo kroz 3 dana educirani za izradu inkluzivnih knjiga. Emil Mandarić nas je naučio kako čitati audioknjige, Damir Herega kako znakovati, a Ana Jurčić kako to sve izraditi i stvoriti pravu pravcatu inkluzivnu knjigu za gluhe i nagluhe te slijepe i slabovidne osobe.

Posebnost ove radionice je i što ćemo izraditi prvu inkluzivnu knjigu za mlade našeg uskoro i materijaliziranog Odjela za mlade, a čast da otvori inkluzivnu sezonu pripala je Dunji Matić Benčić i njenoj najnovijoj knjizi — Mirovanje. Ne samo da je otvorila inkluzivnu sezonu OZM-a Gradske knjižnice Rijeka, već je i sama sudjelovala u izradi audioknjige <3

Hvala svima na sudjelovanju, prijenosu i usvajanju znanja <3

Projekt Knjiga svima 2023 suradnički razvijaju Filmaktiv — Hej! — Gradska knjižnica Rijeka — Art-kino — Udruga gluhih i nagluhih PGŽ — Udruga slijepih PGŽ — Udruga Portić. Projekt se se odvija od 3. do 5.5.2023. u Dječjoj kući kao aktivnost programa OK knjižnica, OK zajednica uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Veleposlanstva SAD-a iz Zagreba kroz American Corner. 


Knjiga svima!
Kultura svima!