Završena Film svima turneja

Koliko je to brzo prošlo? Prisjećamo se prijave, pitchanja, obavijesti da je projekt odobren za financiranje, slavljenja, dogovora, pa diiiiivnih gostovanja <3
Prva stanica Film svima turneje bila je u lipnju na prvom ovogodišnjem Kinu Katarina kod Marte i Izvora u dvorištu stare muzičke škole gdje smo gledali Zbornicu Sonje Tarokić koja je godinu ranije osvojila Veliku Zlatnu Arenu tek nekoliko koraka od održavanja projekcije, u pulskoj Areni. Uz senzibilizaciju za potrebe gluhih i nagluhih te slijepih i slabovidnih osoba promišljali smo i o pravu na javni prostor te održali i radionicu sa srednjoškolcima iz Tehničke škole Pula.
Nakon morske edicije, popeli smo se na brege, u KEC Murai gdje smo gledali Dnevnik Diane Budisavljević Dane Budisavljević i promišljali o pravu na kulturu u dislociranim sredinama, izvan centara moći, ali i održali radionicu u Studiju VANIMA u Varaždinu.
I posljednja, najslađa od svih u Kući Klajn u Klanjcu. Možda je najslađa jer je posljednja, možda jer smo imali najveći broj aktivnosti — 2 projekcije i jednu radionicu, a možda i zbog jedinstvene čarolije koju grade Dunja, Jerko, Svila i Kesa u Kući Klajn. U Kinu Martin su po prvi puta prikazane inkluzivne verzije filmova i to Lijepo mi je s tobom, znaš Eve Kraljević te, prema odluci hrvatskih filmskih kritičara, najbolji hrvatski film svih vremena — H-9 Nikole Tanhofera te je održana i radionica inkluzivnih kulturnih praksi.

Hvala Savezu udruga Klubtura / Clubture na povjerenju, podršci i prilici; hvala Dubravku na poticaju (i dosađivanju!) na prijavu; hvala svim domaćinima.cama na gostoprimstvu i otvorenosti te hvala svima na zajedničkoj gradnji inkluzivnijeg društva <3
———
Film svima u svojoj 8. godini postojanja ide na prvu pravu turneju zahvaljujući Clubture—HR i partnerskim organizacijama〰️Kinu Katarina, Platformi za društveni centar Čakovec i Udruzi Kućni kolektiv.
———
Projekcije inkluzivnih filmova u sklopu Film svima turneje najava su inkluzivnih projekcija tijekom redovnog programa Kina Martin.
———
Projekt Film svima turneja udruge FIlmaktiv provodi se u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.
———
Program Ljetnog kina Martin podržavaju Zaklada Kultura nova, HAVC, Krapinsko-zagorska županija i Grad Klanjec.
———
Film svima!
Kultura svima! 
Sve svima!