Knjiga svima 2024: Priključi se inkluzivnom hubu Gradske knjižnice Rijeka i nauči stvarati audio knjige

Originalna postava projekta Knjiga svima u sastavu: Udruga Portić, Udruga gluhih i nagluhih PGŽ, Udruga slijepih PGŽ, Gradska knjižnica Rijeka, Filmaktiv i Hej! pokreću praktičnu edukaciju za izradu audioknjiga.
U epicentru dobrih knjiga, novootvorenoj Gradskoj knjižnici Rijeka, gradi se mali centar za izradu audioknjiga za zajednicu, a prvi korak je — edukacija. 
Kroz 5 susreta u GKRi, polaznici i polaznice radionica bit će upoznati s temama inkluzije, posebnice inkluzivnim kulturnim praksama i potrebama slijepih osoba pri konzumiranju knjiga te će zasukati rukave i uz našeg resident edukatora za snimanje i montažu, profesora Matije Rubinića naučiti kako samostalno napraviti audioknjige. No, nećemo samo učiti već ćemo i izraditi pravu pravcatu audioknjigu — Mirovanje Dunje Matić Benčić.
Tri susreta otvorena su za sve, a dva susreta rezervirana su za individualni rad članica Inkluzivnog kulturnog vijeća mladih Kultura svima te svih zainteresiranih polaznika, koji će nakon 5 susreta biti kapacitirani za rad na audiovodstvima, audiodeskripciji i svemu vezanom za inkluziviranje sadržaja za slijepe i slabovidne.

Raspored:
27. 3.2024. Što je sve potrebno jednoj knjizi da bude inkluzivna? A što jednoj knjižnici?, prikaz Knjiga svima projekta i razgovori o inkluzivnoj budućnosti
Sudjeluju: Emil Mandarić (USPGŽ), Damir Herega (UGIN PGŽ), Vlasta Tibljaš (Udruga Portić, teta pričalica), Tea Rubeša (POSI. savjetnica pravobraniteljice za OSI), Tanja Šupe (OŠ Pećine), Dunja Matić Benčić, Kristian Benić i Tanja Badanjak (GKR) i Maja Ogrizović (Filmaktiv, Hej!)
28. 3.2024. Kako čitaju slijepe osobe? Edukacija o pravilima audio snimanja pod vodstvom Emila Mandarića.
29. 3. Zvučnik praksa: Audio snimanje i montaža
Sve se radionice održavaju u GKRi, s početkom u 17:00.
Prijave putem Google obrasca.

Knjiga svima! Kultura svima!

Projekt udruge Filmaktiv, naziva Kultura svima financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Financirano sredstvima Europske unije.