Kultura svima

Udruga Filmaktiv od 2016. provodi inkluzivne projekte — Film svimaFilm svima svugdjeKnjiga svima i Film svima svugdje online. Od rujna 2022. do prosinca 2023. zajedno s partnerima, Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije i Udrugom slijepih Primorsko-goranske županije te Hej! provodimo projekt naziva Kultura svima, projekt koji potiče inkluziju u kulturi te potiče mlade na inkluzivno djelovanje.

Projekt je namijenjen mladima koji će kroz različite aktivnosti provođene na mjesečnoj razini biti usmjereni na inkluzivno djelovanje u području kulture, doprinoseći tako stvaranju solidarnijeg i ravnopravnijeg društva u cjelini. Uz mlade, projekt će okupiti i osobe koje rade s mladima (youth workers) i donositelje odluka u području kulture, mladih i socijalne skrbi.

Neke od aktivnosti projekta odnose se na savjetovanje s mladima na temu inkluzije te inkluzije u kulturi, istraživanje prilagođenosti kulture osobama s invaliditetom u različitim kulturnim ustanovama, upoznavanje s primjerima dobre prakse te javno djelovanje u formi kampanje koja promovira inkluzivno djelovanje u području kulture

Veselimo se zajedničkoj gradnji inkluzivnije zajednice!

Projekt Kultura svima financiran je u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 1 u području mladih, pod brojem 2022-1-HR01-KA154-YUO-000071717.

Kultura svima!