Inkluzivna projekcija filma Vlak u snijegu na KinoKino Festivalu

Nakon divne prilike za razmjenom znanja i iskustava s Kino Šiškom i društvom Kraken ispred FeKK Ljubljana Short Film Festivala, Film svima ekipa ima priliku prikazati prilagođenu verziju filma za gluhe i nagluhe osobe iz ovogodišnjeg programa i po završetku Film svima 2020. Zahvaljujući inicijativi KinoKino Festivala – Međunarodnog filmskog festivala za djecu, šira će publika imati priliku pogledati inkluzivnu projekciju filma Vlak u snijegu, izrađenu u sklopu petog izdanja Film svima. Film je opremljen snimkom tumača za hrvatski znakovni jezik te prilagođenim titlovima. Tumačica i prevoditeljica za hrvatski znakovni jezik je Sandra Fabijanić, a snimatelj i montažer prijevoda Ivan Vranjić. Titlovi su izrađeni u produkciji Croatia film d.o.o.

KinoKino Festival ove će godine biti održan po peti puta, a sve se projekcije zbog pandemije Covid-19 sele na online platformu www.kinoeuropa.hr. Inkluzivna projekcija filma Vlak u snijegu, redatelja Mate Relje, bit će prikazana u subotu, 14.11.2020. u 11 sati te će biti dostupna na www.kinoeuropa.hr narednih 36 sati.

Više o KinoKino Festivalu možete pronaći na https://kinokino.hr, a o inkluzivnoj projekciji organiziranoj u suradnji s Filmaktivom i Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije na LINKU.

Svi koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na projekciji filma u sklopu Film svima 2020 u Filodramamtica Dvorani u rujnu, sada imaju priliku podsjetiti se filmskog klasika i snage solidarnosti.

Veselimo se novim prilikama za slavljenje i omogućavanje dostupnosti kulture svima i svugdje.

––

Film svima!
Kultura svima!