Jedna od nas

Film prati reakcije jedne zajednice na otkriće o seksualnom zlostavljanju. Na proslavi petnaeste godišnjice mature kolege iz razreda razgovaraju o poslu, djeci i srednjoškolskim dogodovštinama dok pokušavaju pronaći način da započnu razgovor o spoznaji koja ih je sve šokirala.

Sve kaj ti nikad ne budem rekla

Kako nekome reći sve ono što mu nikad niste bili u mogućnosti reći?Kombinacija starih obiteljskih fotografija, umjetnih sjećanja i preispitivanja osjećaja nastalih manjkom međugeneracijske komunikacije rezultira dekonstrukcijom pater familiasa.

Kad ostaneš bez daha

‘Kad ostaneš bez daha’ upoznaje nas s karizmatičnom scenskom radnicom, pjevačicom Dragana Tomšić, na čiji je život nepovratno utjecala bešćutna zakulisna politika kazališne uprave.

Jednog petka popodne

Stvarnost koju živimo možda nije ona koju smo izabrali. Kako je onda prihvatiti? ‘Jedan petak popodne’ prikazuje upravo takvu stvarnost, jedan prkos i dvije, tri boli. U kaosu zvukova i misli, glavno pitanje je: kako se boriti protiv nečega što je dio mene?

Dnevnik Diane Budisavljević

Dnevnik Diane Budisavljević

Duboko potresena progonom majki i djece u NDH, Austrijanka Diana Budisavljević iz svog zagrebačkog stana s nekolicinom suradnika pokreće riskantnu akciju kojom iz logora spašava više od 10.000 djece. Mada joj je u početku išlo u prilog, u povijesnim previranjima njezino austrijsko podrijetlo postaje teret zbog kojeg jedna od najvećih humanitarnih priča Drugog svjetskog rata ostaje neispričana.

Gazda

Gazda

Ljudevit Juričan 40 je godina radio u Konzumu. Bio je vršnjak svog dugogodišnjeg poslodavca, Ivice Todorića. Srednju školu obojica su završili u Zagrebu, a prvo dijete su dobili su 1976. – Ivica kćer Ivu, a Ljudevit sina Darija. Dario je želio napraviti intervju s očevim poslodavcem, ali on nije pristao. Dario je odlučio sam saznati odgovore na pitanje kako se postaje gazda u Hrvatskoj.

Reci, pa ispeci 2

[Reci, pa ispeci 2] Udruga slijepih – S bijelim štapom

Projekt “Reci, pa ispeci 2” je realiziran kroz 2016. i 2017. godinu u partnerstvu s udrugom Pariter, a financiran je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih. Riječ je o nizu radionica kojim se provodila edukacija učenika iz Učeničkog doma “Podmurvice” Rijeka o ljudskim pravima, građanskoj pariticipaciji i videoaktivizmu koji je rezultirao dvama videoradovima na temu građanske odgovornosti uz suradnju i podršku Emila Mandarića (Udruga slijepih…

Reci, pa ispeci 2

[Reci, pa ispeci 2] Rušenjem barijera do slobode – Elizabeta Vega

Projekt “Reci, pa ispeci 2” je realiziran kroz 2016. i 2017. godinu u partnerstvu s udrugom Pariter, a financiran je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih. Riječ je o nizu radionica kojim se provodila edukacija učenika iz Učeničkog doma “Podmurvice” Rijeka o ljudskim pravima, građanskoj pariticipaciji i videoaktivizmu koji je rezultirao dvama videoradovima na temu građanske odgovornosti uz suradnju i podršku Elizabete Vega (RiOrgone –…

Plenumovie

Plenumovie

U Rijeci 2009. godine tijekom studentske blokade nastave na Filozofskom fakultetu studenti su se organizirali u borbi za javno dobro. No s vremenom dolazi do polarizacije kolektiva i pucanja solidarnosti.