In Medias Res

Buđenje u ljepljivo plavičasto jutro i sagledavanje stvari kroz prizmu promjena kao i iščekivanje boljeg sutra. Coming of age film o potrazi za sobom u moru potrošenosti. Film je nastao u sklopu Nove škole dokumentarnog filma udruge Filmaktiv.

Nokturno

Uranjanjem u misli, izoštrenih osjetila noću, postajem tihi promatrač skrivenih noćnih prizora, tajnog života (ostalih) ne-spavača. Pritom se vizualni i audionarativni akteri međusobno pretaču, nadopunjuju, reflektiraju jedni u drugima. Ovo je film koji je nastao iz potrebe proučavanja vlastitog poremećaja spavanja. Iz potrebe shvaćanja (prihvaćanja) dijela sebe. Film je nastao u sklopu Nove škole dokumentarnog filma udruge Filmaktiv.

Puta toliko

Puta Toliko tematizira odnos majke (autorice koncepta) i kćeri (režiserke) na putu do mora. Zajedno s kćerkom, majka se prepušta zadatku raščišćavanja puta kao vrsti umjetničkog rada. Putovanje umjetnice do mora kroz gustu šumu nije samo upoznavanje gledatelja sa stazom zaraslom u šikaru, nego i još jedna potvrda samoj umjetnici kako je rad dio puta do shvaćanja same sebe. Također na toj kamenoj stazi, kćer…

(P)artizan

Bruno je talentirani mladi umjetnik iz Rijeke. No nikad nije dobio službenu ‘etiketu’ umjetnika – ove godine po šesti će put pokušati upisati fakultet; u Ljubljani, kamo bi istinski volio odseliti iz pretijesne Rijeke, ili bar u Zagrebu. Istovremeno, Bruno rapidno gubi sluh. Dijagnoza kaže: nedefinirani nespecificirani gubitak sluha. Obostrani. Slušni aparatić je skup, kao uostalom i sam život. No Bruno je borac. Da može…

Jedna od nas

Film prati reakcije jedne zajednice na otkriće o seksualnom zlostavljanju. Na proslavi petnaeste godišnjice mature kolege iz razreda razgovaraju o poslu, djeci i srednjoškolskim dogodovštinama dok pokušavaju pronaći način da započnu razgovor o spoznaji koja ih je sve šokirala.

Sve kaj ti nikad ne budem rekla

Kako nekome reći sve ono što mu nikad niste bili u mogućnosti reći?Kombinacija starih obiteljskih fotografija, umjetnih sjećanja i preispitivanja osjećaja nastalih manjkom međugeneracijske komunikacije rezultira dekonstrukcijom pater familiasa.